– Bästa krockresultatet genom tiderna

Den 24 maj publicerade ADAC och Stiftung Warentest årets stora bilstolstest. Totalt testades 28 bilstolar indelade i olika grupper. Vi på BeSafe är oerhört glada över att BeSafe iZi Kid X2 i-Size inte bara blev testvinnare i gruppen 1-4 år, men också att den fått betyget 1.1 i säkerhet.

iZi Kid X2 i-Size – bakåtvänd, Plustestgodkänd testvinnare

BeSafe iZi Kid X2 i-Size är en rent bakåtvänd bilbarnstolar, testat och godkänd enligt marknadens tuffaste krav; UNr 129 (i-Size) och Plustestet. Bilbarnstolen tilldelades högsta betyg i såväl sidokollisionstestet och frontalkollisionen.

iZi Kid X2 i-Size imponerar med betyget 1.1, det enskilt bästa betyget av de 66 testade bilstolarna i denna grupp i ADAC’s testarkiv. För oss är detta ett tydligt bevis på vad en bakåtvänd, i-Size testad och Plustestgodkänd bilbarnstol erbjuder för säkerhetsnivå.

iZi Kid i-Size har också redan blivit utsedd till testvinnare hos brittiska Which?, Danska Tænk och Holländska Consumentenbond.

Innovativa säkerhetslösning ger ökat skydd för barnet

För BeSafe har säkerheten alltid varit vår absolut högsta prioritet. Att bara vara godkänd har aldrig varit bra nog och vi har under åren utvecklat flera unika funktioner för att höja säkerheten ytterligare. SIP+, Side Impact Protection + är vår senaste innovation, ett extra sidokollisionsskydd som minskar belastningen med ytterligare 20%. Detta tillsammans med det integrerade nackskyddet SIP och ett inner skal i energiabsorberande material gör att samtliga testade produkter från BeSafe har toppkaraktär på sidokrock.

iZi Modular tilldelas höga betyg

Hösten 2015 när iZi Modular konceptet presenterades var det inte bara två nya bilbarnstolar utan en helt ny konceptuell syn på barns säkerhet i bil, en helhetslösning från 0-4 års ålder. Konceptet har uppmärksammats och uppskattats av såväl återförsäljare som konsumenter och är nu en av de populäraste lösningarna i premium segmentet.

Bilstolarna har inte testats som en del av ett koncept, utan var för sig. BeSafe iZi Go Modular får utmärkta ”Sehr Gut” på säkerheten och utnämns till ”Best buy” av engelska ”Which”.

Ur ett svenskt perspektiv är det värt att notera att den iZi Modular stol som har testats är den europiska kombiversionen av iZi Modular och det resultat som redovisas är alltid ur ett ”worst case”, dvs betyget vid framåtvänd montering. Hur betyget skulle sett ut om det var den plustestade iZi Modular RF som varit med i testet kan vi bara spekulera kring. Men att den hade kommit ut med ett avsevärt mycket bättre resultat är vi säkra på, det indikerar om inte annat resultatet på iZi Kid X2 i-Size.

Vi är oerhört stolta över de betyg våra stolar fått i årets tester men vill samtidigt vara tydliga med att det alltid finns klara begränsningar i dessa former av konsumenttester. Vår produktutvecklingsgrupp har som huvuduppgift att alltid maximera säkerheten i verkliga livet genom att se hur olyckor sker i verkligheten.

När vi uppnår våra högt satta mål kan vi vara stolta. Men ansvaret är delat med användaren. Det räcker inte med att vi levererar på krocktestbanan. Det är i verkligheten vi gör skillnad genom att konsumenter väljer BeSafe och genom att säkerställa att produkterna används på rätt sätt. BeSafe gör en skillnad!